10 September 2007

Breast images

That could be the translation of the title of the coming exhibition Borstbeelden at World Art Delft, where I am participating with a modest drawing. Our friend and colleague Joyce Bloem is fighting breast cancer and this is our demonstration of love.

After Delft, NL the show goes to Ziekenhuis Rivierenland te Tiel, Stuttgart (D) en Verbania (It).

Here the text in dutch:
Het centrale thema is borstkanker. In zekere zin is het ook een hommage aan collega beeldend kunstenaar Joyce Bloem, die momenteel hiermee worstelt. Maar zij die Joyce Bloem kennen, weten dat zij worstelt en steeds boven komt. Ook via haar kunst.
In deze tentoonstelling zien wij een geïnspireerde beeldtaal in verf, stof, glas en foto's, die de bewustwording van kunstenaars blootgeeft en tegelijkertijd door wil geven aan de kijker.
Pink Ribbon is het internationale symbool voor de strijd tegen borstkanker. Oktober is de maand waarin extra aandacht hiervoor gevraagd wordt.
World Art Delft wil op haar eigen wijze er kunstzinnig mee omgaan en een bijdrage leveren.
De tentoonstelling 'Borstbeelden' wordt officieel geopend op 30 september, in aanwezigheid van Joyce Bloem en een groot aantal kunstenaars, en duurt t/m 28 oktober 2007.
Hierna zal de tentoonstelling gaan reizen, ondermeer naar Ziekenhuis Rivierenland te Tiel, Stuttgart (D) en Verbania (It).

No comments: